Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за жички.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за жички.

Последния топъл ден ми падна стъклото на дясната врата, както си гледам в огледалото и се смъкна.Някакъв плъзгач се счупил и жилото на джама излязло и стъклото от гравитацията се смъкна.Как да е оправих го.Обаче като свалих кората и триъгълната пластмаса, дето стои от вътрешната страна на огледалото за декорация, видях куплунг с две жички.Виси и не знам за кво е.Друг сноп кабели си отиваше в огледалото.Свалих и на шоферската врата пластмасата.И там го има, и не е включен никъде.Огледалата си работят, дясното има датчик за температура, предполагам че подгрева им работи.Не съм обръщал внимание дали зимата се размразяват.Някой да знае за какво са.Може би има модел с някаква екстра.Или може по някаква причина да е откачен подгрева пък на мен да не ми е направило впечатление щото като размразявам предното стъкло пръскам и тях и страничните стъкла.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Пищялките ти работят ли?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Работят, имат си филтри даже, големите имат май и усилватели.Не ми се развиваха, да ги разглеждам, не знам дали е серийно или италянеца/предния собственик/ е правил нещо допълнително.Ама този куплунг по дължина по скоро пасва на огледалото отколкото на пищялките.Бандажиран е фабрично заедно със снопа за огледалото.

Comment

Температурния датчик в огледалото - в долната част на огледалото има една пъпка, с две жички от нея към купето отива тоя темп датчик....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ми що има и от двете страни.Датчик има само на дясното.

Comment

Значи са от нещо друго......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              .......не знам дали е серийно или италянеца/предния собственик/ е правил нещо допълнително........
              има една бяла, шумоизолираща материя, дето е лепната по цялата врата под кората. когато е разлепяна винаги си личи.
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ми аз я разлепих, не ми дойде на акъла че ако не е разлепяна значи е оригинално.

Comment

Подгряването на огледалата ?
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

нещо такова нали...
                    btw, само при мен ли липсва отвор във вратата за 7ма щипка? (в кората има легло за щипка,а на вратата липсва отвор??)
                    дано авторът само да не се сърди за отклонението,не ми се пускаше цяла тема за една щипка
                    Attached Files
                    '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Да бе, ама мойто е по късо и пищялката е вързана на друго място през филтър и си свири.Ако това дето виси е пищялката.Колкото за щипката не се сърдя, ама не съм ги броил.Обаче не знам откъде да намеря тея жълти дюбели за щипките.

Comment

Да не би да са ти сменени пищялките и долните говорители с някакви компонентни? Щом са с филтър ... Оригинално нямат.
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

тва че си я разлепил не означава,че е оригинално...моята беше разлепена щото е сменян прозореца и моторчето на стъклото,после я залепих с капчица и сега няма и следа от интервенции
                          а иначе и на мен ми се струва,че тия жици са ти за подгрева...щом са от двете страни и огледалата ти работят...мислех да не са за сгъване,но такава глезотия не се предлага на 156
                          '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Не е подгряването на огледалата със сигурност.То си е на голямата букса,в общия сноп.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Това може да е заготовка за отопление на страничните прозорци,моята кола го има,малък куплунг се включва в уплътнението и подгрява уплътнението зимата,никога до сега не са ми замръзвали джамовете в уплътнението..........
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X